IBeatrixhaven_Impressie.jpg


Voor Avenue2 in Maastricht hebben wij de conceptontwikkeling gedaan voor de locatie in de Beatrixhaven nabij het nieuwe station "Maastricht Noord" waarbij wij tot de conclusie kwamen dat deze locatie zich perfect leent voor een "transferium" of een "mobiliteitshub".

Bij de mobiliteitshub stappen stadsbezoekers vanuit de auto over op het OV, nemen vakantiegangers de touringcar naar hun bestemming en ontmoeten zakenmensen elkaar op een comfortabele, maar uitstekend te bereiken, afstand van de snelweg.

De aanwezigheid van het station, de ruime en goedkope parkeergelegenheid en de directe nabijheid van de A2 maken dat deze locatie de stad een kans biedt in te zetten op het luwen van verkeersstromen naar en binnen de stad. Het idee om de touringcars hier te faciliteren betekent door de uitstekende bereikbaarheid meer gemak voor de reizigers en resulteert daarnaast in een geweldige ontlasting van de Geusselt en de aangrenzende buurt.

Vanuit die gedachten hebben wij een concept bedacht dat binnen de ruimtelijke en programmatische kaders voorziet in de behoeften van de diverse gebruikers: een tankstation, een wasstraat, een flexibele werkomgeving, touringcar in- en uitstapplaats aangevuld met een mogelijkheid tot overnachten.